Sitä kun liittyy kuoroon, niin kuvittelee aloittaneensa lauluharrastuksen.

Kunnes huomaa joutuneensa kuoron hallitukseen...

Yhtäkkiä sitä onkin pää pyörällään budjetista, tilityksistä, kirjanpidosta, tukihakemuksista, palkanmaksusta, harjoitustilavarauksista, teostoilmoituksista, keikkamyynnistä, kuoropuvuista, nuotistonhoidosta, promokuvauksista, konserttisuunnitelmista, jne, jne, jne... You name it!

Kuoro ei ole pelkästään laulelemista harrastava porukka vaan myös virallinen yhdistys, jonka toimintaa säätelevät Suomen yhdistyslaki sekä yhdistyksen omat säännöt. Kuoro toimii työnantajana sekä esittävänä artistina, jotka tuovat omat lakisääteiset velvoitteensa toiminnalle. Ja kaikesta tästä vastaa tietenkin yhdistyksen sääntömääräisessä kevätkokouksessa aina seuraavalle kaudelle valittava kuoron hallitus.

Allekirjoittanut tuli valituksi viiden muun ihanaisen naisen mukana kauden 2013-2014 VKK:n hallitukseen ja pitkästä aikaa kuorollamme on nyt täydellinen akkavalta, taiteellinen johtajamme mukaan lukien. Ja kauden ensimmäisessä kunnon virallisessa kokouksessa tiistaina 27.8.13 laitettiinkin kaikella tällä naisenergialla tuulemaan. Kilometrin mittainen asialista käytiin kiitettävän tehokkaasti läpi reilun neljän tunnin mittaiseksi venähtäneessä maratonkokouksessa. Mutta mikäs siinä hyvän ruuan ja kahvittelun lomassa vielä sitäkin paremmassa seurassa turistessa ja päätöksiä tehdessä.

Kyllä. Kuorolaulu voi parhaimmillaan, ja pahimmillaan, olla harrastuksena paljon muutakin kuin pelkkää laulua. Ensi keväänä, kun taas uutta hallitusta valitaan, kannustan nostamaan reippaasti käden ylös. Kuorokulissien takainen maailma voi olla välillä vielä taruakin ihmeellisempää...

 

-Sanna-