Elokuinen torstai-ilta helli aurinkoisena ja lämpimänä, kun 107 kuoroa ja lauluryhmää kokoontuivat avaamaan täysi-ikäisyyden saavuttaneen Art goes Kapakka -festivaalin Kuorojen Kierroksen Helsingin Senaatintorilla 15.8.2013. Suurkirkon portailta kajahtivat mm. perinteiset ja tunteet pintaan nostaneet Suomen laulu, Finlandiahymni ja Kesäpäivä Kangasalla, sekä uutena ohjelmistona svengaava Vain elämää. Yhteiskonsertin huipennus oli yhdessä yleisön kanssa laulettu ja koko torin raikumaan saanut Kalliolle Kukkulalle.

 

IMG_1268-normal.jpg

Poseerausta Kaisaniemessä ennen kuorojen yhteismarssia Senaatintorille.

 

IMG_1273-normal.jpg

Eero fiilistelee

 

Vantaan Kamarikuoro oli tänäkin vuonna innokkaana ja tyylikkäänä edustettuna tässä Suomen suurimmassa kuorotapahtumassa. Yhteiskonsertin jälkeen kuorot hajaantuivat ympäri Helsingin ravintoloita ja baareja viihdyttämään festivaalikansaa omilla ohjelmistoillaan. Vantaan Kamarikuoron jo perinteeksi muodostuneet juomalaulut, kuten esimerkiksi Hirmuinen jano, Pullon kimppuun ja Ei yksin juoda saa, saivat tänäkin vuonna raikuvat suosionosoitukset molemmissa virallisissa esiintymispaikoissa Ravintola Rytmissä ja Corona Barissa, sekä ex tempore vedetyllä ulkoilmakeikalla Kampin Narinkkatorilla.

 

IMG_1278-normal.jpg

Senaatintorille oli kerääntynyt ennätysmäinen yleisö...

 

IMG_1274-normal.jpg

... ja ennätysmäärä laulajia.

 

Vantaan Kamarikuoro osoitti taas kerran, kuinka laadukas ja tasokas kuorolaulu voi olla samalla myös erittäin viihdyttävää, humoristista ja äärimmäisen hauskaa sekä yleisölle että laulajille itselleen. Kuoron sai lentävän lähdön 28. toimintavuoteensa ja aloittaa innolla uuden haastavan ohjelmiston harjoittelun.

Tule sinäkin mukaan!

 

-Sanna-