Kuoro viettää ansaittua kesälomaa yhden pienen, mutta tärkeän yksityikeikan jälkeen heinäkuussa. Syksyllä taas harjoitellaan uutta ohjelmistoa, josta tarkempia tietoja tuonnempana. Seuratkaa kuoron nettisivustoa. Tässä palautetta onnistuneesta Tampereen sävel-tapahtumasta.

Vantaan Kamarikuoro on erittäin lupaava ja osaava kuoro, jolla on hyvä johtaja. Yhteistyö kuoron ja johtajan välillä tuntuu sujuvan hyvinja tunnelma välittyy myos yleisöön. Kuoro on hyvin harjoitettu. Laulamisen perusasiat tuntuvat olevan hyvälla mallilla. Kuoron sointi on pääosin hyvä, tosin soundi on jokseenkin huokoinen (breathy). Bassot kaipaisivat lisää energiaa ja volyymiä, jotta balanssi olisi kohdallaan. Kuoron intonaatio on pääosin kohdallaan. Oktaavissa unisonossa (S+T) laulaminen ei sävelpuhtaudeltaan onnistunut. Rytmin käsittely on vaikuttavaa.

Hamiltonin kappaleen tulkinnassa olisi voinut käyttaa enemman mielikuvitusta. Tekstin fraseeraaminen jäi vaillinaiseksi. Tässä kappaleessa kuoron hieman vuotoinen soundi tuli selkeimmin esille.

Jalkasen Iloveet oli hieno esitys, tosin ilman nuotteja vielä parempi. Tyylillisesti kappale sopi kuorolle hyvin, samoin kuin Korhosen säveltämät kappaleet. Kuoron ilme ja soundi sopii erittäin hyvin juuri folklore-tyyliin.

Jatkossa kuoron olisi hyvä ottaa ohjelmistoonsa muunkin tyylisiä kappaleita kuin mitä katselmuksessa kuultiin, jotta kuoro kehittyisi monipuolisesti. Myos äänenmuodostukseen ja muun muassa dynaamisen skaalan laajentamiseen olisi syytä kiinnittää huomiota.

Kiitos osallistumisestanne!